Bert Boeve 25 jaar in dienst bij Autoservice Dick van de Belt

IJSSELMUIDEN – Bert Boeve is 25 jaar werkzaam bij Autoservice Dick van de Belt aan de Spoorstraat in IJsselmuiden.  Om dit te vieren met de klanten is er van maandag 22 t/m vrijdag 26 september een feestelijk week en kunt u Bert feliciteren en is er koffie, thee en iets lekkers.

Tijdens die feestweek zijn er airco demonstraties en demonstraties automaatspoelen. Ook kan iedereen  van maandag 22 t/m zaterdag 27 september de auto gratis laten wassen in de wasstraat van Carwash Dick van de Belt.

De nu 43-jarige Bert Boeve kwam op 18-jarige leeftijd in dienst bij Dick van de Belt. ”Na mijn opleiding tot automonteur heb ik mij direct laten inschrijven bij het arbeidsbureau, maar ik had eigenlijk direct al werk. Via via hoorde ik dat Dick van de Belt op zoek was naar een automonteur en ik ben er gelijk op af gegaan. Ik kon gelijk beginnen en voor je het weet werk je er al weer 25 jaar”, aldus Bert lachend.

“De tijd gaat snel en zeker als je terugkijkt. In 1989 zag het Nederlandse wagenpark er heel anders uit. Er reden veel Opel Kadetts, Ford Escorts maar ook nog Kevers en Eendjes, en dergelijke. Die zie je nu natuurlijk niet meer. In die tijd kon je nog met een schroevendraaier en een combinatietang een auto repareren terwijl je tegenwoordig allereerst een computer nodig hebt en dan de rest. Tijden veranderen, maar gelukkig is Dick van de Belt altijd met zijn tijd mee gegaan. We beschikken over zeer moderne apparatuur en de laatste aanwinst is het spoelsysteem voor automaten” , aldus Bert die tevens APK keurmeester is.

“Door de jaren heen zijn de auto’s zeker beter geworden. Had een auto in de jaren ‘80 een ton op de teller staan dan werd hij vaak ingeruild, maar tegenwoordig kun je gerust een occasion kopen met meer dan 100.000 kilometers op de teller”.

“Om bij te blijven gaan we regelmatig ‘op cursus’. Onlangs hebben we de cursus ‘elektrische auto’s en hybrides’ gevolgd en binnenkort gaan we op ‘dieselcursus’. Als we het Easydiesel certificaat hebben gehaald kunnen we ons dieselspecialist noemen”, vertelt Bert. Bert is geboren en getogen in IJsselmuiden maar woont al enige jaren met zijn vrouw en twee dochters in Genemuiden.

Autoservice Dick van de Belt is een universeel garagebedrijf dat al meer dan 35 jaar alle voorkomende reparaties aan alle merken auto’s en bedrijfsauto’s uitvoert. Als universeel garagebedrijf zijn ze al enige jaren aangesloten bij de internationale formule CarXpert. CarXpert Nederland zorgt er voor dat Autoservice Dick van de Belt de kennis en kunde op peil houdt. Hiervoor bieden zij een uitgebreid opleidingsprogramma aan. Daarnaast ondersteunt de formule het bedrijf met marketing- en communicatie middelen en waar nodig bij algemene bedrijfsvoering.

Ook is het bedrijf aangesloten bij Bovag. Vijf jaar geleden kwam zoon Karel van de Belt bij zijn ouders in dienst en sinds anderhalf jaar is Karel mede eigenaar geworden.

Autoservice Dick van de Belt, Spoorstraat 63, 8271 RG IJsselmuiden, tel. 038-3318050. www.dickvandebelt.nl